Hoe kom ik van mijn droge lippen af in de winter?

Droge-lippen

Gepostet am Januar 08 2018

Zoals je vast gemerkt zult hebben, heeft de huid het nogal zwaar in de winter. Niet alleen je handen en gezicht hebben het zwaar, je lippen ook. Weten wat je kunt doen tegen droge lippen? Wij geven tips!

Hoe komt dat nou?

Doordat de luchtvochtigheid in de winter verandert, droogt je huid uit. Omdat je lippen geen talgklieren bevatten en de huid extra dun is hebben deze dus geen beschermlaag. Dit maakt ze extra gevoelig voor uitdrogen en resulteert regelmatig in gevoelige en gebarsten lippen, die vaak opnieuw openspringen. Auch... Time to fix it!

Droge lippen, wat kun je eraan doen?

  1. Voorkomen is beter dan genezen! Geef je lippen een extra beschermlaag. Lippenbalsem is hierbij geen optie; veel ingrediënten in lippenbalsem, zoals alcohol en smaakstoffen, drogen je huid juist meer uit. Daardoor blijf je smeren en tada, je bent verslaafd aan lippenbalsem en hebt nog steeds droge lippen. Gebruik een natuurlijke olie, bijvoorbeeld kokosolie.
  2. Scrubben! Als je uitgedroogde lippen met velletjes hebt, dan is het een goed idee om je lippen zachtjes (!) te scrubben. Zo haal je dode huidcellen weg en geef je de huid de kans om de cellen te vernieuwen. Smeer je lippen wel dik in na het scrubben, met die kokosolie dus. Dan worden ze weer soepel en zacht!
  3. Don't lick your lips! Heel sexy hoor, maar je lippen drogen hier juist extra van uit. Aan je lippen pulken of er op bijten, dat kun je helemaal beter laten.
  4. Hydrate! Is het je ooit opgevallen dat je in de winter minder drinkt? Dat is dus ook een van de redenen dat je lippen sneller droog zijn in de winter. Door te drinken worden je lippen voorzien van vocht en dat voorkomt uitdrogen van je lippen. Dan hebben we het wel over water en thee (zonder cafeïne) niet over alcohol!

  5. Breng de luchtvochtigheid terug in de ruimte! Doordat de verwarming vaak hoger staat in de winter, verdampt het vocht in huis. Gebruik een luchtbevochtiger, of zet schoteltjes water op de verwarming, geef de planten goed water, zorg voor frisse lucht in huis, haal een extra stoffer door het huis en laat de badkamerdeur af en toe eens openstaan. Een natte was ophangen in de woonkamer werkt ook top!

Lees ook: 4x voordelen van de kou voor je huid!

Mehr Posts